Eerst wennen

Voor het eerst naar de basisschool of een overstap naar een nieuwe basisschool is spannend! Spannend voor de ouders, maar zeker ook voor de kinderen! Daarom mogen alle kinderen bij ons komen wennen.

Wennen, als je bijna 4 jaar bent:Zo'n 2 a 3 maanden voor de 4e verjaardag van het kind neemt de leerkracht of locatieleider contact met u op, om afspraken met u te maken over welke 3 dagdelen uw kind kan komen wennen op de basisschool. U krijgt dan een bericht van de school opgestuurd met daarop de afgesproken dagen. Wennen doen we altijd in de ochtend; het is allemaal al spannend genoeg. Wanneer uw kind meer tijd nodig heeft om te wennen, na de vierde verjaardag, kun u dit altijd met de leerkracht bespreken.

Wennen, als je van een andere basisschool komt:Het gebeurt ook regelmatig dat we te maken hebben met verhuizingen of andere redenen om van school te veranderen. Ook dan vinden we het fijn om uw kind 1 of meerdere keren te laten wennen in de groep. We kunnen dan zien hoe het kind is, wat het kan en hoe de aansluiting met de rest van de groep is. Natuurlijk wordt er ook altijd, voor we tot definitieve plaatsing van uw kind over gaan, contact opgenomen met de basisschool waar uw kind op dat moment is ingeschreven. We vinden het namelijk als een kind een overstap naar een nieuwe basisschool maakt het wel een goede overstap is.